U kunt zich aanmelden wanneer u last hebt van:

 • depressieve klachten /stemmingsklachten/somberheid-schuldgevoelens
 • angstklachten/paniek/fobische angst
 • overspannen/stressklachten/burnout
 • een doorgemaakt trauma in het verleden of in het heden
 • het vastlopen in rouwverwerking
 • levensfaseproblematiek
 • relatieproblemen
 • vragen van levensbeschouwelijke aard/identiteitsvragen

Om een impressie te geven van de zorgvragen die bij mij binnen komen:

 

 1. M. heeft al enkele maanden flink last van pijnlijke spieren in haar schouders en nek met een hardnekkige hoofdpijn en slapeloosheidsklachten. Ze werkt als onderwijzeres op een basisschool. M. is gedreven en enthousiast en is ook thuis nog menig uurtje bezig met de voorbereidingen voor school. Maar in het team durft ze niet goed haar zegje te zeggen en kan haar grenzen aan te geven. Ze is eergisteren na een vraag van een collega in huilen uitgebarsten en heeft zich een dag later ziek gemeld. De huisarts constateert een ernstige vorm van oververmoeidheid verwijst haar naar de psycholoog.

 2. P. heeft het seksueel misbruik door zijn vader diep weggestopt. Hij heeft geleerd dat afleiding zoeken en alcohol de pijn prima kan verdoven. Totdat hij een relatie krijgt en zelf vader wordt. Vanaf het eerste moment dat hij zijn eigen kindje in de handen houdt merkt hij een zekere spanning. Op het werk gaat hij steeds vaker heftig transpireren, krijgt hij last van concentratieverlies en gaat hij fouten maken. Ook reageert hij steeds vaker geïrriteerd en kortaf naar anderen toe. Wanneer P. en zijn vrouw  hierover een heftige ruzie krijgen en hij kwaad in zijn auto wegrijdt krijgt hij bijna een ongeluk. P. praat erover met zijn vrouw en besluit hulp te zoeken.

 3. A. heeft door de depressiviteit van haar moeder niet een gemakkelijke jeugd gehad. Als meisje leerde A. om zich op de achtergrond te houden en geen aandacht voor zichzelf te vragen. Ze ontdekte dat het zorgen voor het anderen en dit vooral ook zo goed mogelijk te doen haar complimenten bezorgde en goed deed voelen. Tijdens haar stageperiode voor de opleiding van maatschappelijk werkster ging het mis. Ze durfde nauwelijks hulp te vragen, was dagenlang van slag van negatieve feedback en kreeg wanhopige  gedachten waar ze erg bang voor werd. Een goede vriendin raadde haar aan psychologische hulp te zoeken.